Our client for this unique holiday home requested a small yet flexible layout that engaged with its bush context.

They also wanted the ability to separate the sleeping areas, so that two different occupants could rent the home at the same time, and share the kitchen/living areas.

We achieved this request by incorporating two large exposed concrete blade walls that frame the outdoor deck and the bush beyond. They also provide functional thermal mass to the interior spaces, ensuring they stay cool in summer.

The long façade faces north towards the bush and allows generous amounts of winter sunlight into all of the rooms, during the colder winter months in Margaret River.

The design achieved an 8.6-star energy rating, giving the client the confidence to not install any air conditioning in the home.

Status: Completed 2022

Project Type: Homes – new build

Client:   Private

Materials: Concrete, Timber

CREDITS:

Architecture – MDC Architects

 

The holiday house at Margaret River features exposed concrete walls and timber cladding that connect to the native bushland setting